Casa Viitorului varianta clasică

Constructie-Cladire Clasica


I.Câteva notiuni pe care trebuie să le cunoastem când dorim o casă
Termoizolatia unei cladiri

Termoizolatia, mai corect spus sistemul de termoizolare, este o suma de lucrari efectuate cu scopul de a micsora transferul termic intre interior si exterior, avand ca efect un confort sporit atat pe timpul iernii cat si al verii. Un alt scop la fel de important este micsorarea costurilor aferente climatizarii.
In primul rand, trebuie spus ca s-a dovedit pentru inceput empiric, apoi si prin calcule, ca temperatura ambientala ideala este de 24 de grade Celsius. La aceasta temperatura un om sanatos, imbracat lejer nu simte nici cald, nici rece.
Este gresita conceptia conform careia termoizolatia se rezuma la placarea cu polistiren expandat sau extrudat a peretilor. In fapt, la fel de importante in aceasta schema sunt si tamplaria, izolarea fundatiei, a planseului si chiar a acoperisului.

1.Cum o sa arate casa?
2.Arhitectul care sa o proiecteze
3.Constructorul care sa o cladeasca
4.Studiul geotehnic

pag.II.Fundatii case

1.Saparea si turnarea fundatiei

2.Turnare beton “placa de fundatie"

Constructie becipag.III. Constructia parterului

1.Zidaria casei din caramida.
2.Armarea si turnarea placii, peste parter

pag.IV.Acoperise pentru case

1.Tipuri de acoperisuri
2.Sistem de drenaj pluvial pentru locuinte
3.Mansardari case si blocuri


pag.V.Tencuieli

1.Tencuirea peretilor-varianta clasica
2.Tencuirea mecanizata
3.Montarea gresiei
4.Montarea faiantei
5.Montarea tavanelor din gips-carton

pag.VI.FoseInainte de a face primul pas este foarte util să ţineţi cont de câţiva factori:

Stabiliti-va un buget
Alegeti zona unde doriti sa construiti - tineti cont de :
- vecini,
- aproprierea de servici,
- scoala,
- posibilitati aprovizionare,
- acces rapid la mijloace de transport,
- unitati sanitare,
- politie,etc -si apoi cautati un teren convenabil.
Conditii favorabile sau defavorabile: de ex:
- drum acces (inclusiv accesul masinilor de transport sau a utilajelor de constructii),
- canalizare,
- adincimea pinzei freatice,
- stabilitatea solului,
- existenta unor forme naturale care nu/va ajuta - de ex. paduri, ape, diverse forme de relief, zone mlastinoase, etc..
Interesati-va la regiile aferente despre planurile si amplasarea conductelor subterane
-apa, canalizare, cabluri alimentari energie, telefonie, gaze, cablu date (tv, internet..),
- eventuale sistematizari si extinderi, etc.
Poluare (apa, aer, zgomot)
- aproprierea de unitati industriale, mari artere de circulatie, aeroporturi, gari, centrale termice, gropi de gunoi.
Servicii si facilitati oferite de primarie ( apa, gaze, canalizare, energie electrica (220 / 380v), telefon, cablu tv, internet, drumuri acces, vidanjare, ridicarea gunoiului).
1.Cum o să arate casa?

În primul rând trebuie să aveţi foarte clar în cap ce doriţi de la viitoarea casa, ce nevoi trebuie să vă satisfacă.
-deşi noi românii, ca orice latini în general suntem foarte apropiaţi de familie, în realitate sunt puţine situaţiile în care doua generaţii să aleagă să convieţuiasca sub acelaşi acoperiş, în preajma terminarii adolescenţei, cea mai mare dorinţă a tânarului este să fie independent.
- luând ca familie etalon o familie compusă din soţ, soţie şi doi-trei copii, o părere larg acceptată este că o suprafaţă desfasurată de 150-180 metri pătraţi este arhisuficienta, având în componenţă urmatoarele spaţii de locuit: living, dormitor matrimonial+baie, alte două dormitoare pentru copii plus baia aferentă, bucătărie, spaţii de depozitare plus un eventual birou pentru munca la domiciliu.
Fiecare ne dorim o casă care să reflecte cât mai bine personalitatea proprie care să fie cât mai frumoasă şi mai originală. Perfect de acord. Dar trebuie să ştiţi că orice abatere de la forma clasică dreptunghiulară costă. Un balcon arată bine pe faţada unei case, dar stând la casă şi având o curte cât de mică îşi pierde utilitatea pe care o avea la bloc şi anume de depozitare şi uscare a rufelor. Un balcon costă amatură în plus, costă beton, costă lemn şi manopera. Un balcon înseamnă o uşă în plus, înseamnă câţiva metri de gresie în plus care gresie se pune în prezent cu adeziv de exterior special, deci mai scump (există şi metoda clasică mai econnomică dar vor fi destui cei care vor spune că tu trebuie să fi în pas cu vremurile). In concluzie pentru fiecare balcon veţi cheltui bani doar pentru un spaţiu având singura utilitate că puteţi ieşi la o ţigara.
Gândiţi-vă la ce doriţi să construiţi (construcţie cu parter, etaje, corpuri, garaj, mansardă, etc.).
Cum vă propuneţi să folosiţi spaţiul.
Cât timp veţi locui acolo (locuinţă curentă, casa de vacanţă, etc)
Stabiliţi gradul de implicare în acest proiect
Stabiliţi timpul pe care îl puteţi aloca acestui proiect.
Având în minte cum doriţi să fie compartimentată şi cum să arate casa dumneavoastră este timpul să începeţi a va cauta:

Cum se zideste o casaA zidi este procesul prin care diverse blocuri se aseaza unele peste si/sau unele langa altele formand ziduri. Pentru realizarea acestui proces, in general se foloseste un liant, cel mai des intalnit fiind mortarul pe baza de ciment si var.
Zidaria este cea mai veche si cea mai raspandita metoda de a construi peretii unei case. De-a lungul timpului zidaria a fost folosita la ridicarea piramidelor, apeductelor romane, podurilor si pana in zilele noastre, cand, cu toata diversificarea metodelor de a realiza structura de rezistenta a unei cladiri, inca a ramas o metoda de baza.

Blocurile de zidarie
Acestea sunt elementele care confera rezistenta unui perete din zidairie. Dintre materialele folosite amintim: caramida plina arsa sau nearsa, caramida cu goluri de diverse dimensiuni si orientari, piatra naturala, blocheti din beton, chirpici. Diverse incercari au constat in zidaria realizata cu elemente cel putin neobisnuite cum ar fi sticle goale sau anvelope uzate.

Liantul (mortarul)
In zilele noastre cel mai raspandit este cel pe baza de var-ciment si nisip. In trecut s-a folosit pe scara larga mortarul doar cu var-nisip, ulterior datorita comportarii mai bune si rezistentei sporite adaugandu-se si ciment in compozitie. Pentru casele zidite din chirpici se foloseste in general ca liant o pasta obtinuta prin amestecul pamantului galben cu apa si in unele cazuri si cu adaos de var.

La realizarea zidariei trebuie acordata o deosebita atentie verticalitatii cat si planeitatii peretelui. La fel de importanta este si asezarea corecta a caramizilor, astfel incat fiecare rand sa fie decalat fata de anteriorul cu exact jumatate de caramida, evitandu-se situatia in care doua rosturi sa se suprapuna pe directie verticala. Odata cu aparitia caramizilor moderne (gen Porotherm) s-a renuntat treptat la zidaria realizata din caramizi pline astfel usurandu-se in mod semnificativ munca de punere in opera, cat si performante sporite ale produsului finit.
Totusi merita amintita si importanta deosebita pe care a avut-o acest tip de material – caramida plina. Este o adevarata arta sa realizezi bolte, arcade, buiandrugi, etc. folosind acest material. Fara sa intram in mai multe detalii, trebuie sa stiti ca toate aceste elemente se realizau imbinand zidaria cu dulgheria, mai intai realizandu-se forme din lemn peste care se asezau caramizile, iar dupa ce mortarul se intarea, aceste forme din lemn erau scoase.

Sculele folosite in procesul de zidire: mistrie, cancioc, nivela, fir cu plumb, ata, cican de cauciuc, ciocan de zidarie fierastrau, polizor unghiular cu disc diamantat.

Dupa terminarea fundatiei si inainte de inceperea zidirii, peste betonul de fundatie trebuie asezat un strat impremeabil, de obicei folosindu-se cartonul bitumat sau diverse membrane. Motivul este de a impiedica apa din fundatie sa urce in zid, lucru care se intampla datorita fenomenului denumit capilaritate.
Un perete se zideste intotdeauna pe toata lungimea sa. Mai exact, daca aveti un perete drept de 20 de metri, zidirea se va face pe toata lungimea lui, evitanduse executarea pe tronsoane deoarece, desi este mai comod poate avea ca rezultat un perete serpuit. Totusi, sunt situatii in care acest lucru nu se poate evita. In acest caz, trebuie ca primele caramizi puse (intre care se intinde ata) sa fie asezate la cele extremitatile zidului pe toata lungimea sa. Odata asezat primul rand, se poate continua zidirea pe segmente.
Termoizolatia se pune INTOTDEAUNA la exterior. Sunt mai multe motive pentru care termoizolatia se pune la exterior, dar le vom aminti doar pe cele mai importante:

1. Mentinerea punctului de inghet in afara peretilor.

Luam ca ipoteza de calcul o temperatura exterioara de -20 grade Celsius, in interior avand 24. O diagrama a temperaturii prin sectiunea peretelui arata asa
[diagrama sectiune perete]
daca se reuseste ca punctul cu temperatura 0 sa fie in afara peretelui de zidarie acesta este un lucru foarte benefic atat pentru integritatea structurii cat si pentru confortul ocupantilor. Daca analizam cele doua situatii [diagrama sectiune termoizolatie exterior si interior] vedem ca dezideratul se atinge in cazul in care termoizolatia este la exterior.

2. Beneficiul adus de inertia termica a peretelui.

Prin inertie termica se intelege acea capacitate a unui obiect sa inmagazineze caldura pe care sa cedeze treptat, sau invers, rece fiind sa raceasca zonele adiacente. Prin motarea termozizolatiei la exterior, peretii odata incalziti vor ceda din aceasta caldura interiorului, rezultand o incalzire mai rapida si mentinerea unei temperaturi optime pentru mai mult timp, chiar si cu sursele de caldura/frig inchise.
TERMOIZOLAREA PERETILOR

Pentru a intelege mai bine de ce este benefica termoizolatia vom intra in detalii de calcul, nu foarte amanuntit totusi. Orice material are si proprietatea de conductivitate termica. Ca sa intelegeti mai bine, gaditi-va la urmatorul exemplu: doua vergele, una din plastic si una din otel vor fi incalzite la un capat. Dupa un anumit timp, cea metalica va fi calda si la capatul celalalt, in timp ce cea din plastic va ramane la temperatura initiala. De ce se intampla acest lucru? Deoarece metalul conduce mai bine caldura. Acesta este si motivul pentru care, de exemplu radiatoarele (caloriferele) sunt facute din metal si nu din material plastic, acesta este si motivul pentru care tamplaria din PVC este net superioaracelei din aluminiu sau otel.

Aceasta conductivitate termica se noteaza cu si este o caracteristica foarte importanta a unui material de constructii. Unitatea de masura a acestei caracteristici este [W/mK] Revenim la sectiunea unui perete. Aceasta sectiune poate fi compusa din unul sau mai multe materiale cu conductivitati termice diferite. De exemplu zidarie si polistiren expandat fiecare de grosimi diferite. Grosimea stratului se noteaza cu d [m].

Rezistenta termica a materialului, notata cu R, este raportul dintre grosimea lui si coeficientul de transfer termic.
R=d/ [mpK/W]

Coeficientul prin care evaluam transforul termic al unui perete se noteaza cu U.
U=1/R [W/mpK]

Acest coeficient trebuie sa fie cat mai mic, o casa considerata economica in care consumul de energie pentru climatizare este minim va trebui sa aiba
acest coeficient sub 0,2. Cand o casa are acest coeficient sub valoarea de 0,13 spunem ca este o casa pasiva, cu alte cuvinte, in timpul iernii nu va avea nevoie de incalzire centralizata, incalzirea realizandu-se din caldura degajata de electrocasnice si corpul uman.

EXEMPLU DE CALCUL

1. ZIDARIE SIMPLA din caramida plina de 25 cm. Conductivitatea termica a caramizii pline este de 0,55 W/mk.
R=0,25/0,55=0,45 mpK/W
U=1/0,45=2,22 W/mpK
deci, o valoare foarte mare. O astfel de casa va consuma foarte multa energie necesara incalzirii.

2. ZIDARIE CARAMIDA PLACATA CU POLISTIREN EXPANDAT DE 5cm.
caramida=0,55
polistiren=0,035
R caramida = 0,45 mpK/W
R polistiren = 0,05/0,035=1,42 mpK/W
R total = 0,45+1,42=1,87 mpK/W
U total= 1/1,87=0,53 W/mpK

Ce observam? Desi departe de valoarea optima 0,2, adaugarea unui strat de polistiren de 5 cm imbunatateste radical coeficientul de transfer termic.
Teoretic, in acest caz, o casa izolata cu polistiren de doar 5 cm va fi de aproximativ patru ori mai bine izolata decat aceeasi casa neizolata.

Din exemplul de mai sus se poate deduce gresit ca nu conteaza ordinea in care sunt puse aceste straturi. Legat stric de calcul, intr-adevar nu, dar tinand cont de cele spuse la inceputul acestui articol, intotdeauna termoizolatia se va pune la exterior.
Tehnologia de izolare a peretilor folosind polistirentul expandat/extrudat.

Conditii preliminare:

- Peretele trebuie sa fie cat mai plan, abaterile maxime sa fie sub 2 cm pe intreaga lungime. Daca nu este, va trebui spart unde este iesit in afara, respectiv tencuit unde are gauri. Recomand pe cat posibil ca peretele sa fie tencuit, macar brut iar termoizolatia sa nu fie aplicata direct pe caramida.
Daca zidaria de caramida este foarte bine executata, se poate aplica polistirenul si direct pe aceasta, totusi, daca nu este un sacrificiu financiar foarte mare, repet, recomand tencuirea zidariei inainte. Motivele ar fi urmatoarele: prin tencuire zidul se rigidizeaza suplimentar. Suprafata, desi plana in aparent ta, se poate doveti avand imperfectiuni mari geometrice si numai tencuiala bine executata putand-o indrepta. In plus, tencuiala confera adezivului
folosit placarii o suprafata mai rugoasa, pe care acesta prinde mai bine.

- Temperatura exterioara in momentul demararii lucarii de anvelopare trebuie sa depaseasca 5 grade Celsius pe intreaga durata a executiei (inclusiv noaptea) plus inca cel putin o saptamana dupa terminare.

-Suprafata pe care se aplica tencuiala trebuie sa fie curata, pentru aceasta se spala bine cu apa inainte de placare

-Suprafata trebuie sa fie bine aderenta la zid. De exemplu, daca se doreste aplicarea peste varul existent se va face proba cu banda adeziva. Aceasta proba consta in lipirea unei benzi adezive pe pe o lungime de 30-40 cm. Daca la indepartarea ei se constata var lipit pe banda, tot varul va trebui indepartat. Daca nu, se poate pune termoizolatia, folosindu-se amorsa.

-Suprafata nu trebuie sa fie foarte absorbanta. Pe timpul verii mai ales, caramida, bca-ul, tencuiala sunt foarte fierbinti si uscate. Daca se aplica placile stratul suport va absorbi toata apa din adeziv iar acesta, intarindu-se fortat fara apa necesara va avea caracteristici inferioare, devenit sfaramicios.

Inapoi la Constructie-Cladire Clasica
2.Arhitectul care sa o proiecteze
Arhitectul este acela care dă formă viselor dumneavoastră si nu este deloc o abureală. Este bine să ştiţi ce vreţi să faceţi dar este şi mai bine să ascultaţi de sfaturile acestuia. Un arhitect are, printre multe altele, o pragătire bine pusă la punct legata de tot ce înseamna volumele unei case. Fiecare cameră în funcţie de destinaţie are nişte suprafeţe bine gândite în spiritul utilităţii şi confortului. Iarăşi fiecare cameră, funcţie de destinaţie are o poziţionare mai mult sau mai puţin bună, un acces mai mult sau mai puţin facil şi este treaba arhitectului să compartimenteze spaţiul cât mai ergonomic, cât mai funcţional. Tot arhitectul va va concepe si exteriorul casei, exterior care este într-o foarte strânsă legatură cu aranjamentul interior.
Până să vă hotărâţi să colaboraţi cu unul sau cu altul trebuie să stiţi ce să cereţi ca să ştiţi ce veţi primi faţă de banii pe care îi plătiţi.
În discuţia preliminară întrebaţi arhitectul care este preţul pe care îl percepe pentru proiect şi dacă în afara proiectului mai sunt incluse si alte servicii cum ar fi: studiul geotehnic (care totusi, în general, este efectual de o alta firma), obtinerea de autorizaţii, colaborarea în timpul execuţiei prin urmarirea proiectului, ce cuprinde proiectul propriu-zis (daca este complet, inclusiv planuri ale instalatiilor electrice şi sanitare, extrase de armatura), deviz de execuţie, dacă devizul are încadrările făcute, etc. . Lua-ţi în considerare faptul că arhitectul doreşte să câstige cât poate de mult şi cel care trebuie să plătească sunteţi dvs. .
Sfaturi generale legate de alegerea arhitectului:
- dacă locuiţi in Bucureşti sau într-un alt oraş mare căutaţi să aflaţi şi tarifele altor arhitecţi din orase învecinate. Regula de baza este urmatoarea: cu cât oraşul este mai mai mare, cu atât arhitectul este mai scump.
- nu vă limitaţi doar la firmele mari de arhitectură. Luati legatura si cu arhitecţii aflaţi la începutul carierei şi care sunt dornici de afirmare. Lipsa lor de experienta poate fi compensata de entuziasm şi de o mai bună cunoaştere a modalităţilor noi de proiectare sau execuţie.
- cu toate că este bine să ascultaţi de sfaturile arhitectului nu acceptaţi o modificare radicală a ideilor pe care le aveaţi în minte când va-ţi adresat lui. Este posibil ca arhitectul să încerce să vă "bage pe gat" un proiect gata făcut la preţul unuia nou şi să vă vedeţi puşi în situaţia de a face o casa care nu vă reprezintă şi care nu este conform dorinţelor dumneavoastră.
In paralel cu operaţiunea de selectare a arhitecutului ar fi ideal să începeţi şi un proces de căutare al constructorului. Cu cât mai devreme începeţi acest lucru cu atât mai bine va fi pentru dumneavoastră.

Inapoi la Constructie-Cladire Clasica
3.Constructorul care sa o cladeasca
Orice modalitate este bună atunci când ne hotărâm a gasi un constructor serios şi cu preţuri rezonabile. Întrebaţi colegii, prietenii, cunoscuţii dacă şi-au construit ceva sau dacă cunosc pe cineva care construieşte. Căutaţi în paginile de publicitate, atât tiparite cât şi online, forumi, site-uri. Rezervaţi-vă timp şi mergeţi să vă plimbaţi în zonele în care se construieşte intens (dar nu din bani publici, căci acolo veţi găsi mai mult piloşi şi mai puţin competenţi). Cercetaţi o zonă cât mai mare pentru a avea cât mai multe opţiuni de selecţie.
Odată ce aveţi o listă cu posibili colaboratori stabiliţi o primă întâlnire. Ce căutăm la un constructor? In primul rând preţul, dar nu vă grăbiţi să faceţi din acest criteriu unul decisiv. Se spune, că, cât dai, atâta face. Dar reţineţi aşa ar trebui să fie, însă cum nimic nu-i perfect la noi totu-i relativ. În general constructorul este pus pe îmbogaţire rapidă, pretul de executie este în strânsă legătură cu evoluţia preţului muncii (în teorie, în practică e în funcţie de fraier).
În stabilirea constructorului cel mai bine este sa mergeti personal să vedeţi lucrările să discutaţi faţă în faţă cu beneficiari. Un constructor onest şi serios nu are de ce să nu fie de acord cu acest lucru. Cereţi detalii despre dotarea de care dispune (ce-i drept nu este nevoie ca sa aiba in patrimoniu buldoexcavator sau macara ca sa execute o casa) dar cu cat dotarea este mai ampla, cu atat calitatea ar trebui sa fie mai buna (dar fiţi constienţi că utilajele costă şi fiecare doreşte să le amortizeze cât mai repede, de unde? de la tine.
Legat de preţ cereţi să vi se spună în detaliu lucrările efectuate pentru banii pe care îi plătiţi. Cereţi să vi se enumere şi materialele folosite iar toate aceste detalii trebuie să le folosiţi atât în selecţie cât şi la încheierea contractului.
Tot legat de selectarea constructorului analizaţi bine dacă executaţi casa contractând doar manopera sau achizitonarea materialelor cade în sarcina constructorului. In acest ultim caz pretul va fi mai mare decât dacă vă veţi ocupa dumneavoastră personal de materiale, deoarece la preţul de achiziţie se mai adauga şi cotele de transport, manipulare taxe la stat si profit. Pe de alta parte, este posibil ca un constructor având numeroase relatii de afaceri cu distribuitorii materialelor de construcţii să poată obţine discounturi mai mari şi mai usor decât o puteţi face dumneavoastră. Cereţi de la constructori să vă prezinte atât oferta cu materiale incluse cât şi doar pe manoperă. Cereţi să vi se dea preţul defalcat pe stadii de lucru.
Astfel puteţi alege o firma pentru structură şi alta pentru finisaje.
În momentul în care v-aţi decis asupra unui constructor, acordaţi o mare importanţă contractului. Citiţi în detaliu toate articolele, veniţi cu modificări dacă simtiţi nevoia. Ideea este să negociaţi pentru a putea obţine cât mai multe avantaje, sau cel puţin asiguraţi-vă că ceea ce aţi stabilit verbal se regăseşte şi în formă scrisă.

Structura de costuri
În urma unei analize de preţuri de la mai mulţi ofertanţi am obţinut urmatoarea structura de costuri (medie):
Etapa:
serviciile - proiectare, asistenta financiara, dirigentie etc.
5.0 %


structura
36.2 %


zidaria
6.6 %


instalatiile
9.2 %


finisajele
43.0 %Inapoi la Constructie-Cladire Clasica

Studiul geotehnic

4.Studiul geotehnic

Ce este studiul GEO (studiu geotehnic)?
Acest studiu este cerut fie de primărie sau de inspectoratul de stat în construcţii şi are ca scop determinarea tipului de pământ pe care se va aşeza viitoarea clădire, fie gradul de tasare a pământului, omogenitatea acestuia şi distanţa până la pânza freatică.
Acest studiu vă va ajuta să economisiţi bani, deoarece inginerul de structură poate calcula exact, fără aproximări, necesarul de fundaţie pentru cladirea dvs.
Este recomandat să se apeleze la un inginer-proiectant pentru efectuarea studiului geotehnic al casei. Acesta va stabili dimensiunile fundaţiei în funcţie de rezultatele geotehnice, calitatea şi tipul solului, limita de îngheţ, risc seismic, etc..
Inginerul va stabili şi cât de groasă va fi fundaţia, înalţimea şi adâncimea ei, precum şi materialul din care va fi construită, pentru a nu pune în pericol viaţa locatarilor.


Continuare pag.II
Inapoi la Constructie-Cladire ClasicaCurs Valutar BNR


Catalog Firma Constructii reclama gratuita
Director Web


1.Credeţi că pretul energiei electrice si a gazelor naturale va creste cu peste 10% anul acesta?

DA (11 | 69%)
NU (2 | 12%)

2.Consideraţi că valorificarea energiei gratuite a soarelui sau a vântului ar fi o solutie mai ieftină?

DA (8 | 57%)
NU (2 | 14%)

3.Va-ţi gândit că valorificarea energiei solare sau eoliene ar putea fi cea mai avantajoasă soluţie pentru dvs.?

DA (16 | 73%)
NU (2 | 9%)

4.Ce stiti despre costurile unui sistem de producere a energiei alternative gratuite?

Au cost ridicat (6 | 32%)
NU STIU / NU CUNOSC (5 | 26%)

5. Dacă vi s-ar oferi un pachet care să fie amortizat în 5-8 ani cu o durată de funcţionare peste 25 ani ce aţi spune?

6. Sti-ti că factura dumneavoastră la intreţinere poate fi diminuată cu până la 90% din valoare?

DA (5 | 41%)
NU (2 | 17%)

7. Stia-ţi că o izolare bună a casei reduce cheltuiala cu incălzirea cu 60-70% in raport cu una neizolată. Va-ţi gandit vreo clipă să faceţi ceva pentru a vă izola locuinta?

DA, am izolat-o (8 | 73%)
NU ( | 0%)

8. Incălzirea in pardosea imbunatateste mult confortul si duce economia la fatură la 80% dacă e combinată cu o pompă de căldură. Crezi că pentru casa ta ar fi benefică?

DA (6 | 67%)
NU (0 | 0%)
NU STIU / NU CUNOSC (3 | 33%)

9.Dacă la toate acestea se adaugă un sistem de ventilaţie controlată cu recuperare de căldură te poţi lăuda cu un confort exceptional şi o factură diminuată cu 90%. Tu ti-ai propus să aplici locuintei tale vre una din aceste oportunităţi?

NU STIU / NU CUNOSC (3 | 28%)

10. Ai fi interesat de o firmă care să efectuieze o analiză a locuintei tale si să-ţi ofere o soluţie integrată pe care să o realizeze pas cu pas pe măsura posibilităţilor tale? Astfel încât să nu fi nevoit a lua credite la care să plătesti dobânzi mai mar

DA (4 | 100%)
NU (0 | 0%)

11. Pentru executarea unor astfel de lucrări, ai dori o firmă mare de renume care să execute ireprosabil proiectul aplicând propia tehnologie sau ai prefera o firmă mai mică care să se muleze pe nevoile şi dorinţele tale fără a abdica de la calitate şi ca

12. Pentru a realiza dezideratul unei facturi lunare apropiate de zero consideraţi necesar a apela la o consiliere bazată pe studiu de caz, sau consideraţi că ştiţi destul în domeniu pentru a vă descurca şi singur?

13. A-ţi avea încredere să apelaţi la Casa Viitorului, pentru o problemă punctuală sau pentru o solutie integrată personalizată?

DA (7 | 64%)
NU (0 | 0%)
NU STIU / NU CUNOSC (4 | 36%)
Notă: Informaţiile furnizate pe acest site pot fi furnizate de către terţe părţi. Proprietarii şi operatorii de pe acest site nu garanteaza acuratetea, integritatea, şi respectarea de conţinut de pe acest site. Un astfel de conţinut nu este şi nu se consideră consultanţă fiscală, juridică, financiară, sau altele, şi vă încurajăm să confirmaţi exactitatea conţinutului. Utilizarea este pe propriul risc, şi de utilizare a acestui site va fi considerată acceptarea de mai sus.
----------------------------------------------------------------------------------
Note: The information provided on this site may be provided by third parties. The owners and operators of this site do not guarantee the accuracy, completeness, and compliance of the content on this site. Such content is not and shall not be deemed tax, legal, financial, or other advice, and we encourage you to confirm the accuracy of the content. Use is at your own risk, and use of this site shall be deemed acceptance of the above.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one